Η ιστορία μας

history-1

1972-1997


Όλα ξεκίνησαν το 1972, όταν η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Βλάση Χαλβατζή. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1980, η εταιρεία μεταφέρθηκε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας στη Δυτική Αττική.

Mια πολύ σημαντική στιγμή για την εταιρεία ήταν η νέα εποχή που εγκαινιάστηκε το 1989-1991, όταν ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης οι δύο γιοι της οικογένειας Χαλβατζή Βασίλης & Λεωνίδας Χαλβατζής που έως σήμερα είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Το 1993 το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ιδρύθηκε σε ένα χώρο 2000 τ.μ. στην περιοχή του Ασπρόπυργου στη Δυτική Αττική. Επιπλέον, μια άλλη σημαντική στιγμή για την εταιρεία ήταν το 1997 με τη μετεγκατάσταση και επέκταση του εργοστασίου παραγωγής στην περιοχή Ριζό της Σκύδρας στη Δυτική Μακεδονία με έκταση 25.000 τ.μ. Η μονάδα παραγωγής εξακολουθεί μέχρι σήμερα να βρίσκεται στην Σκύδρα Βέροιας.

1998-2004


Μια άλλη σημαντική πρόοδος για τα πρότυπα της εταιρείας ήταν η ανάπτυξη μιας νέας γραμμής παραγωγής, το 1998, στην κατηγορία των κονσερβών και των «έτοιμων προς κατανάλωση» λαχανικών με την εμπορική ονομασία «ΑΙΓΑΙΟ».

2004: Έναρξη εξαγωγικών δραστηριοτητων της εταιρείας με όχημα τη μαρμελάδα Bonjour

history-2
history-3

2006


Η εταιρεία πήρε την πιστοποίηση ISO το 2006, υπό την εποπτεία του Lloyd’s Register. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000: 2005 και σύμφωνα με τα πρότυπα BRC & IFS.

2007


Το 2007 η οικογένεια Χαλβατζής υποδέχτηκε άλλη μια σειρά προϊόντων στην κατηγορία της μαρμελάδας, στην πραγματικότητα την πρώτη μαρμελάδα φρούτων χωρίς συντηρητικά με τη δημιουργία / χρήση μιας νέας καινοτόμου ασφαλούς συσκευασίας την PP / EVOH / PP.

history-4
history-5

2011


Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το 2011 εισήχθη στο ελληνικό κοινό μια νέα πρωτοποριακή σειρά προϊόντων, τα “Λαχανικά στον Ατμό» από τους οπωρώνες Χαλβατζή.

2018


Αλλαγή Επωνυμίας από Β. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ σε ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ. Ο διακριτικός τίτλος παραμένει ίδιος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ από τις 14/06/2018.

history-6