Φροντίζουμε τον κόσμο μας

Αυθεντικότητα 

Η καθετοποίηση της παραγωγής μας με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες ήταν και παραμένει ο πιο φιλόδοξος μακροπρόθεσμος στόχος μας. Έτσι τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων «ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ» καλλιεργούνται αποκλειστικά από συνεργαζόμενους παραγωγούς των γύρω νομών. Η συμβολαιακή γεωργία που εντάχθηκε στην πρακτική μας τα τελευταία χρόνια στηρίζει με επιτυχία την αγροτική παραγωγή της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας των αγροτικών περιοχών εξασφαλίζοντας σε πολλούς νέους ανθρώπους ένα ικανό εισόδημα που τους επιτρέπει να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους χτίζοντας μαζί με τη «Μακεδονική» μια πραγματική κοινότητα με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ομάδας καλλιεργητών μας και τα καλλιεργούμενα στρέμματα αυξάνονται εκθετικά κάθε χρόνο δικαιώνοντας την προσπάθεια μας.

 

Απλότητα

Τα Λαχανικά στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» είναι προϊόντα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής πιστοποιημένα με το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Καλλιέργειας» GLOBAL G.A.P. Συνοπτικά, η Ορθή Γεωργική πρακτική, είναι μια διαδικασία παραγωγής αγροτικών προϊόντων όπου γίνεται ελεγχόμενη χρήση γεωργικών βοηθημάτων υπό την αιγίδα και τον έλεγχο καταρτισμένων επιστημόνων ώστε να διασφαλιστεί η απόδοση και η ασφάλεια της παραγωγής χωρίς αυτό να γίνει σε βάρος των φυσικών πόρων. Με σεβασμό στη φύση και γνώμονα την άριστη ποιότητα τα λαχανικά μας συλλέγονται και επεξεργάζονται πάντα και μόνο στην εποχή τους γιατί έτσι φυλακίζονται στα προϊόντα «Αγρόκηπος Χαλβατζή» όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά.

 

Αειφορία 

Η Ορθή Γεωργική Πρακτική διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των αγροτικών προϊόντων αλλά και την αειφορία της Ελληνικής γης θέτοντας τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Επιστροφή στο… μέλλον

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση για έναν φυσικότερο τρόπο ζωής και διατροφής η Μακεδονική αναλαμβάνει την πρόκληση να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να επεκτείνει την δραστηριότητα της και στα βιολογικά προϊόντα ακολουθώντας τις ίδιες αξίες και αρχές που διέπουν τον «ΑΓΡΟΚΗΠΟ ΧΑΛΒΑΤΖΗ» Για την βιολογική γεωργία ο άνθρωπος και το περιβάλλον αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Οι καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται, βασίζονται στον συνδυασμό επιστημονικών και εμπειρικών δεδομένων χρόνων. Βασικός στόχος είναι πολύτιμοι φυσικοί πόροι (έδαφος , νερό, βιοποικιλότητα κ.α.) να διαχειρίζονται με ανανεώσιμο τρόπο και πλήρη σεβασμό και όπου είναι δυνατόν να βελτιώνονται. Η προστασία των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες στηρίζεται περισσότερο στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή. Η βιολογική γεωργία διαφέρει από την λεγόµενη συµβατική γεωργία, από το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η χρήση συνθετικών χηµικών ουσιών για τη θρέψη των φυτών και την προστασία τους.

 

Λαχανικά με ταυτότητα και αξίες

Συνοψίζοντας τα λαχανικά στον ατμό «Αγροκηπος Χαλβατζή» παράγονται με φροντίδα, από ομάδες εξειδικευμένων ανθρώπων σε συνεργασία με επιστήμονες, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, τόσο απέναντι στο περιβάλλον όσο και απέναντι στον ίδιον τον καταναλωτή. Ακολουθούνται τα πιο σύγχρονα μοντέλα καλλιέργειας και παραγωγικής διαδικασίας, έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, που απαιτούν πλέον προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, που παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον.

gallery-shadow
aeiforia-in

Δίνουμε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος έμπρακτα με την μεγάλη επένδυσή μας σε εξελιγμένο βιολογικό καθαρισμό νέας γενιάς και νέας τεχνολογίας (νανοτεχνολογίας).

Η προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζεται από τις καθημερινές πρακτικές μας και από τις επενδύσεις μας. Αυτή είναι και η δέσμευσή μας για το μέλλον

aeiforia-1
Μετάβαση στο περιεχόμενο